Poems
Kushtuara vendlindjes, Arta Hoti 8 vjecare - e lindur në Hot dhe tani jeton në Bajram Curr.

Mirdita Plavë e Gusi, mirdita gjithë ka jeni shqiptari
unë vajza e zabelit erdha këtu tek ti
tokë e bekuar e të parve tanë
me vajza si zana e djem si petrita
...o c'lumturi këtu unë gjeta
unë ketu u linda
u rrita në Shqipëri
se keshtu e deshi fati
e vogel sot jamë
por të gjithve në zemer ju kam
do ju uroj suksese e gezime
jam krenare për vendlindjen time.

Arta në moshen 5 vjecare e recitoi ketë:


Nënë, e para fjale që nga goja unë kam nxjerrë
fjala më e ëmbel, fjala më me vlerë.
Kush e ka zërin më të ëmbel e më të ngrohtë
dashurinë më të madhe
kush për mua e ka në botë
mami im është ajo.
mami im që më rriti, me ledhatime, me buzqeshje e gëzime.

 
Copyright © 2010 - 2011 plaveguci.us, All Rights Reserved. Web Site designed by alexselimaj.com